Interreg V-A — Estonia–Latvia

Livonijas garša - Ēdieni

Livonijas garša - Ēdieni

Brošūrā apkopoti mūsdienu tradicionālie ēdieni, kuru gata­vošanas vēsture sasaucas ar Livonijas periodu. Siers, biez­piens, piens ar ogām. Kaņepes. Kamas milti. Zirņi un pupas. Skābenes un sēnes. Miežu putra un rudzu maize. Skābēti kāposti un sālīti gurķi. Ķilavas. Kūpinātas zivis. Uz dzīvas uguns cepta gaļa un nēģi. Sālītas siļķes.

Informatīvā brošūra Livonijas garša. Ēdieni ir kartes Kulinārais ceļš “Livonijas garša” pielikums. Šeit aprakstītā ēdienu izlasē ir apkopoti nacionālie ēdieni, kuru gatavošanas vēsture sasaucas ar Livonijas vēsturisko periodu.

Pieejams valodās: Latviešu, Angļu, Krievu, Somu, Igauņu, Vācu
Šī vietne atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.